Keresés

Mi a rákbetegség és hogyan alakul ki?

LinkajánlásRákbetegségRákbetegségrakbetegseg.lap.hu/9-99hu14983582252004-08-10 00:00:002017-06-25 04:37:05Central Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2004

Meghatározás

A daganat másképpen rák egészséges sejtekből alakul ki. Amikor sejtjeink osztódnak, az örökítő anyag vagyis a DNS egy picit mindig sérül. Különböző folyamatok ezeket a sérüléseket folyamatosan javítják, ellenben ha tévednek és hibás DNS-sel rendelkező sejt 'marad életben' akkor az potenciálisan 'rosszul növekedhet.' Ez a 'rosszul növekvő' hibás DNS-sel rendelkező sejt is osztódik, így nő a daganat. A DNS folyamatosan változik, mutálódik, így folyamatosan olyan 'rossz' sejtek jönnek létre, melyek képesek korlátlanul szaporodni, áttéteket adni, és végül elpusztítani a gazdaszervezetet. Röviden így alakul ki a daganat.

Szponzorált hirdetések

Foglalj Orvost

Hirdetés

Hírlevél

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Mi a rákbetegség és hogyan alakul ki?
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés